MENÜ

KAPAT

Kalp hastalıklarının çok büyük bir kısmı yüksek başarı ile tedavi edilebiliyor. Çok değil, 15 sene önce hayal bile edemediğimiz ameliyatları yapıyoruz. 15 sene sonrasının hayalini kurmaya çalışmak bile insanı heyecanlandırıyor.

Hakkımda daha fazla >
Verified Robotic Surgeon da Vinci ® Surgery

Hakkımda

1961 yılında İstanbul’da doğdum. 1978 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi ve 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldum. İki sene zorunlu hizmetimi Muş’ta yaptım. Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanlığını 1991 yılında Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi merkezinden aldım. Aynı sene aynı merkezde başasistan olarak çalışmaya başladım. 1997 senesinde doçent, 1998 senesinde yapılan merkezi sınavda Türkiye birincisi olarak klinik şefi ünvanı aldım. 1999 senesinde Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde ve 2009 yılında Maslak Acıbadem Hastanesi’nde kalp damar cerrahisi kurucu direktörü olarak çalışmaya başladım. 2010 senesinde profesör oldum. Halen Acıbadem Maslak Hastanesi’nde klinik direktörü ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeliği görevini sürdürmekteyim.

Yazının Devamı >
TCRAT
Prosedürü
(Kapalı By-Pass Ameliyatı) Bu teknik ile by-pass
ameliyatlarının %90’ını
yapabilmek mümkündür.
TCRAT Prosedürü
Kansızlığı (anemiyi) tolere edemeyen hasta mı hekim mi ?

Prof. Dr. Şahin Şenay

Prof. Dr. Fevzi Toraman

Prof. Dr. Hasan Karabulut

Prof. Dr. Cem Alhan

Kansızlığa dayanamayan hasta mı, yoksa hekim mi? Koroner bypass ameliyatında hiç kan verilmeyen 1854 hastanın analizi.
Bu çalışmada koroner bypass ameliyatı olup hiç kan verilmemiş 1854 hasta kardiyopulmoner bypass esnasında en düşük hematokrit seviyesine göre 2 gruba ayırıldı. 1680 hastada en düşük hematokrit seviyesi %21'in üzerinde iken (ortalama %28.5)…

Yazıyı okumak için >